Op woensdag 2 juli heb ik de auto naar de Waalhaven gebracht. In het douanekantoor werden alleen Slavische talen gesproken. Het carnet de passages en douane was onbekend, maar uiteindelijk kreeg ik het afgestempeld terug. Bij havennummer 2371 werd een container van Macs klaargezet. Lichtblauw met roest en een neushoorn. De heftruc kwam met een opritje en hij paste precies.

 

heftruck haalt rijplank weg.jpgToen ik terugfietste van de Waalhaven naar de Maastunnel bedacht ik dat ik de automaat wel in de parkeerstand had gezet, maar de handrem niet had aangetrokken, of aangetrapt zoals dat moet met een Mercedes. Thuisgekomen ontdekte ik dat het carnet niet in m’n tas zat. Had ik dat in de auto laten liggen? Had ik het wel teruggekregen? Zonder het carnet krijg ik hem in Kaapstad niet door de douane. Ik had hem niet teruggekregen. Dat gebeurt pas als het schip op de Atlantische Oceaan zit en de auto dus is uitgevoerd uit Europa.

 

De container gaat eerst per boot naar Antwerpen en vandaar op de Purple Beach (voy 8220) die op 7 juli vertrekt en 25 juli aankomt in Kaapstad. Circa 25 juli staat er en dat is al vertraagd want aanvankelijk zou hij de 18e aankomen zodat we bij aankomst direct konden gaan rijden. We hebben nu dus bijna een week om in het winterse (14 graden Celsius en regen) Kaapstad te acclimatiseren.