In twee dagen zijn we van Nairobi naar Dar Es Salaam gereden. Het is een soort Rotterdam, een metropool, maar toch ook weer net niet. Een havenstad met een modern centrum en veel armoede er omheen. Ten zuiden van Dar wilden we aan het strand. Uiteindelijk vonden we een luxe resort

waar we ons een dag en twee nachten met vol pension hebben laten bedienen. Twee dagen daarna zitten we nu voor de Zambiaanse grens op dezelfde koffieplantage die we op de heenweg aandeden toen we uit Malawi kwamen. Na de terugtocht uit het noorden, begint nu een nieuw avontuur, dwars door Afrika naar de Atlantische kust.
Hoewel de auto ongeschikt was voor de tocht naar het noorden, houdt hij het uitstekend. De gebroken schokbrekers en de afwezigheid van onderdelen om die op de juiste manier te vervangen, is het enige euvel geweest. Vaak en langdurig, maar wel het enige. Marjolijn duikt een paar keer per dag met een sleutel maatje 19 onder de auto om de bouten van de schokbrekers te controleren, maar die houden zich uitstekend. Tegen de mannen die nog nooit een vrouw aan een auto hebben zien sleutelen en meewarig naar mij kijken, roep ik dat ik de was doe.