Graad of 35. Niks te doen. De Bottle Stores zijn net gesloten voor het weekeinde en ook in de super gaat de alcohol achter slot en grendel. De rotjongens zijn al dronken en lopen dreigend en slingerend over straat. Grootfontein is een stadje in de middle of nowwhere in Namibie waar alles in het Duits, Nederlands en Engels geschreven wordt.

De Duitse koloniale tijd en de Zuid Afrikaanse bezetting hebben er een keurig land gemaakt. Precies een kilometer voor elke bushalte staat een keurig bordje met de mededeling dat er over een kilometer een bushalte is, alsof de buschauffeur en zijn passagiers dat niet weten. En langs die keurige wegen zijn ruim opgezette nederzettinkjes, piepkleine hutjes met rieten daken en een afscheiding van houten palen er omheen. De haves en de havenots zijn hier netjes gescheiden, maar ook in dit land wordt over redistribution of wealth gesproken. De wind die waait door Afrika kennen  wij van het socialisme: als we niet allemaal rijk kunnen zijn, dan maar allemaal arm.

Ondertussen doen de bedrijven die een nieuw tehuis zoeken voor huisdieren en de verhuizers naar Nieuw Zeeland en Australie het goed.

Nu op naar de Atlantische kust.